Ketaus keptuvės sutepimo instrukcija
Prieskoniai yra paslaptis, kad ketus būtų natūraliai patvarus ir nelipnus. Tai būtina, nes sukuria barjerą tarp jūsų Hosse indų ir bet kokio sąlyčio su deguonimi ar vandeniu, dėl kurio keptuvė, puodas ar lėkštė surūdys. Tuo pačiu metu prieskoniai veikia kaip lygus nelipnus paviršius, neleidžiantis maisto produktams prilipti. Ketaus indai iš prigimties yra porėti. Tai labai svarbu, nes poros iš tikrųjų leidžia aliejui prilipti prie jų prieskonių proceso metu.
Kaskart gaminant maistą, kuriame yra aliejaus ir riebalų (pvz., troškintų daržovių, šoninės ir kiaušinių, kukurūzų duonos ar kiaulienos kotletų), prieskonių ir toliau kaupiasi. Šis pagardinimo būdas yra dažniausiai naudojamas ketaus indų pagardinimo būdas. Prieš pradėdami Hosse keptuvę/puodą/lėkštę ruošti patiekalams, kuriuose yra rūgštaus maisto, pvz., pomidorų, citrinų ir baltojo vyno, turite įsitikinti, kad turite didelį prieskonių sluoksnį.
Žingsnis po žingsnio kalimo vadovas
Jei naudojate Hosse puodą, jei manote, kad reikia pridėti sluoksnį prieskonių arba visiškai iš naujo pagardinti puodą, vadovaukitės šiuo vadovu, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.
Ko jums reikės norint pradėti:
- Vynuogių kauliukų aliejus (arba lygiavertis);
- Stiprūs popieriniai rankšluosčiai;
- Orkaitė.
Hosse ketaus prieskonių / poliravimo instrukcijos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 230°C
2. Kruopščiai nušveiskite keptuvę, kad pašalintumėte maisto likučius, kaip ir po gaminimo. Jei jums sunku išvalyti, naudokite abrazyvinę kempinę nešvaresnėms vietoms.
3. Gerai nusausinkite švariu indų rankšluosčiu.
4. Į dubenį įpilkite maždaug pusę arbatinio šaukštelio aliejaus ir skudurėliu paskirstykite vidinį paviršių, lūpas ir rankeną. Apverskite jį ir atlikite tą patį procesą ant grubios išorės.
5. Švariu popieriniu rankšluosčiu nuvalykite keptuvės/puodo/lėkštės vidų ir išorę, kol ji beveik išdžius ir taps matinė. Svarbu nušluostyti keptuvę iki taško, kur atrodo, kad paviršiuje, ypač viduje, nebeliko aliejaus. Jei nepašalinsite pakankamai aliejaus, keptuvė/puodas/lėkštė atrodys dėmėta, todėl reikės kruopščiai išvalyti.
6. Atsargiai įdėkite indą aukštyn kojomis į įkaitintą orkaitę, būkite atsargūs, kad nepažeistumėte paviršiaus, kai jį statote ant grotelių.
7. Džiovinkite 60 minučių.
8. Išjunkite orkaitę, bet palikite keptuvę/puodą/lėkštę viduje, kad baigtų kietėti dar 30 minučių.
9. Išimkite ir, jei reikia, pakartokite dar 2–3 kartus.
Pastaba : jei keptuvėje atsiranda dėmių dėl to, kad naudojote per daug aliejaus, nesijaudinkite – jūsų Hosse keptuvė, puodas ar kaitlentė vis tiek gamins gražius ir skanius patiekalus.