Menu
Your Cart

Pirmo naudojimo receptai ir ketaus keptuvės priežiūros vadovas

Ką tik gavote naują Hosse keptuvę ir bandote nuspręsti, ką sukurti, kad tinkamai priimtumėte ją į savo virtuvę. Patyrusiems draugams rekomenduojame pradėti nuo jūsų išbandytų ir tikrų šeimos receptų. Mums visiems, nors svarbu suprasti, kad nėra teisingų ar neteisingų atsakymų į šį klausimą, mokymasis gaminti maistą iš ketaus yra unikalus dalykas, o kai kurie tai netgi laiko menu.

Prieš naudojimą

Išimkite naują keptuvę iš pakuotės ir nuplaukite ją kriauklėje šiltu muiluotu vandeniu. Tai bus vienintelis kartas, kai ketaus keptuvėje turėsite naudoti muilą. Po skalavimo nusausinkite rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmę, ir jūsų naujasis „Hosse“ indas yra paruoštas naudoti. 

Šie receptai ir patarimai išmokys gaminti maistą iš ketaus ir padės sukurti reikiamą prieskonių sluoksnį keptuvės viduje.

Pirmas kepimas: pakepinti svogūnai ir paprikos

chushki-s-luk-v-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bg

Rekomenduojame pradėti nuo daržovių, nes jos yra draugiškesnės baltymams nei dauguma baltymų – jų skonis puikus ir nelimpa prie keptuvės! Atkreipkite dėmesį, kad reikia naudoti šiek tiek aliejaus, kad maistas nepriliptų.

1. Uždėkite viryklę ant vidutinės-mažos ugnies ir leiskite keptuvei pasiekti reikiamą temperatūrą.

2. Į keptuvę, kol ji įkais, supilkite apie 1 valgomąjį šaukštą pasirinkto augalinio aliejaus. Priklausomai nuo naudojamo prietaiso tipo, tai greičiausiai užtruks apie 3 minutes.

3. Kai aliejus įkais, į keptuvę suberkite susmulkintą svogūną ir pipirus. Retkarčiais pamaišykite ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir pradės įgauti rudą karamelizuotą spalvą aplink kraštus.

Pridėkite prie sultingo mėsainio ir mėgaukitės skoniu!

Gaiviam vasaros troškinimui į šį receptą pridėkite geltonųjų moliūgų ir cukinijų.

Pirmas valymas

pyrvo-pochistvane-na-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bb

Pavalgę ir pasiruošę valyti, paimkite keptuvę ir popieriniu rankšluosčiu nuvalykite lengvai nuimamus maisto likučius. Jei galite išimti maisto likučius, išskalaukite keptuvę ir nuvalykite ją sausa šluoste. Padėkite keptuvę ant viryklės ant silpnos ugnies apie 2 minutes, kad išgaruotų vandens perteklius. Nukėlus nuo ugnies, keptuvės vidų nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir keliais lašais aliejaus, kad paviršius nerūdytų.

Maisto likučius, kurių negalima lengvai pašalinti, pripildykite keptuvę maždaug iki pusės vandens. (PASTABA: Niekada nepilkite šalto vandens tiesiai į karštą ketaus keptuvę. Taip galite sugadinti keptuvę nuo terminio šoko.) Padėkite keptuvę ant viryklės ant vidutinės ugnies. Kylant vandens temperatūrai dauguma maisto likučių turėtų būti lengvai pašalinami. Nupylę vandenį ir nugremžę likučius, jei prie keptuvės vis dar yra prilipusio maisto, gerai išdžiovinkite keptuvę ir popieriniu rankšluosčiu bei šaukštu druskos kaip šlifavimo priemonę pašalinkite maisto likučius. Išėmę visą likusį maistą, vadovaukitės pirmoje pastraipoje pateiktais nurodymais: išskalaukite, išdžiovinkite, įkaitinkite ir patepkite keptuvę aliejumi.

Kai sluoksniuosite prieskonius į naują keptuvę, jie taps tikrai nelipni, todėl mažiau lips ir bus lengviau išvalyti.

Antras patiekalas: kukurūzų duona

carevichen-hlqb-recepta-hosse-kitchen-bg

Yra keletas patiekalų, kurie prisideda prie ketaus keptuvės apkepimo, pavyzdžiui, kukurūzų duonos. Kukurūzinė duona yra ne tik skanus priedas prie beveik bet kokio patiekalo, bet ir puikiai prideda prieskonių ant keptuvės dugno bei šonų. Kukurūzų duona taip pat suteiks jums galimybę ištirti kepimo su Hosse ketaus keptuvėje koncepciją. Norėdami pradėti, peržiūrėkite mūsų skanios kukurūzų duonos receptą.

Trečią kartą: Šoninė

bekon-recepta-hosse-kitchen-bg

Trečią kartą naudojant keptuvę, rekomenduojame naudoti šoninę. Paimkite kelias juosteles ir įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Nesvarbu, ar jums labiau patinka minkšta, traški ar kažkas per vidurį, skani šoninė yra puikus būdas paįvairinti savo naująją Hosse keptuvę.