Ant grotelių kepta Margherita pica​​​​​​

Marinara padažas, alpinis čederio sūris ir kapotas šviežias bazilikas puikiai dera ir sukuria lengvą ir skanią ant grotelių keptą picą.

 

Paruošimo laikas:
10 minučių

 

Paruošimo laikas:
50 minučių

 

 

Porcijos:
2

 

Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse

 

 

Produktai:

  • 280 g picos tešlos rutuliuko, pakelto kambario temperatūroje;
  • Miltai pabarstymui;
  • Manų kruopos arba kukurūzų miltai apibarstymui;
  • ⅓ puodelio marinara padažo;
  • 90 g tarkuoto čederio;
  • 4 šaukštai susmulkinto šviežio baziliko;

 

Paruošimo būdas:


  1. Įkaitinkite grilį arba grilį, skirtą tiesioginiam kepimui ant didelio karščio. Temperatūros jutiklis turi rodyti 260°C.
  2. Tešlą dėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Pirštų galiukais ir rankų šonais švelniai iškočiokite tešlą, palikdami kuo daugiau oro išoriniame plutos krašte. Tešlą iškočiokite (arba iškočiokite kočėlu) į jūsų ketaus keptuvės dydžio apskritimą.
  3. Keptuvės dugną lengvai pabarstykite manų kruopomis. Į paruoštą skardą sudėkite picos tešlą. Ištepkite marinatą ant picos tešlos, palikdami neapipjaustytą plutos juostelę. Pabarstykite čederiu.
  4. Padėkite keptuvę ant grotelių arba grotelių ir uždarykite dangtį. Leiskite picai iškepti, periodiškai atidarydami keptuvę sukdami pagal laikrodžio rodyklę. Pica yra paruošta, kai išsipučia, dugnas traškus ir rudas, plutelė pradeda ruduoti, o sūris išsilydo. Ją išėmę, mentele užstumkite picą ant pjaustymo lentos. Pabarstykite baziliku. Supjaustykite ir patiekite.

Pastaba: Kad tešla pakiltų, abiem rankomis formuokite rutulį, spausdami jį ant darbinio paviršiaus. Taip sutvirtės tešlos paviršius. Padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir uždenkite plastikine plėvele, kuri buvo padengta kepimo purškalu. Leiskite pakilti 40–90 minučių prieš ištempdami 2 veiksme.