Ant grotelių keptos marinuotos daržovės​​​​​​

Koks patiekalas yra vasariškesnis už keptuvę ant grotelių keptų daržovių? Su trupučiu alyvuogių aliejaus, česnako, žolelių ir citrinos užuominos šios marinuotos daržovės puikiai papildys bet kokį patiekalą.

 

Paruošimo laikas:   

10 minučių

 

Paruošimo laikas: 

20-25 minučių

 

 

Porcijos:
4-6

 

Virkite su:
Ketaus keptuvė  Hosse

 

 

Produktai:

 

Daržovės:

  • 1 galvos raudonojo svogūno;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 1 geltonos paprikos;
  • 1 cukinija;
  • 1 galva brokolių, supjaustytų gabalėliais;

 

 

Marinatas:

  • ⅓ puodelio citrinos sulčių;
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto;
  • 4 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 2 šaukštai sauso rozmarino;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • ¼ arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (nebūtina)
  • papuošti citrinos griežinėliais

 

Paruošimo būdas:


  1. Sumaišykite marinato ingredientus pakartotinai uždaromame plastikiniame maišelyje.
  2. Daržoves supjaustykite 3 cm gabalėliais.
  3. Daržoves sudėkite į marinatą ir gerai išplakite. Šaldykite 30 minučių.
  4. Kepsninę kaitinkite ant vidutinės-stiprios ugnies 10 minučių uždengę dangtį. Įdėkite grilio groteles ir uždarykite 5 minutes.
  5. Įkaitinus grilį/grilį, suberti marinuotas daržoves. Švelniai virkite 5 minutes. Daržoves išmaišykite ir toliau kepkite, kol pasieks norimą iškepimo lygį.
  6. Nukelkite nuo ugnies ir daržoves išspauskite citrina. Pabarstykite druska ir patiekite.