Ant grotelių keptos marinuotos daržovės
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
127 Pamatyta
Ant grotelių keptos marinuotos daržovės
Koks patiekalas yra vasariškesnis už keptuvę ant grotelių keptų daržovių? Su trupučiu alyvuogių aliejaus, česnako, žolelių ir citrinos užuominos šios marinuotos daržovės puikiai papildys bet kokį patiekalą.
Paruošimo laikas:
10 minučių
Paruošimo laikas:
20-25 minučių
Porcijos:
4-6
Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse
Produktai:
Daržovės:
- 1 galvos raudonojo svogūno;
- 1 raudonos paprikos;
- 1 geltonos paprikos;
- 1 cukinija;
- 1 galva brokolių, supjaustytų gabalėliais;
Marinatas:
- ⅓ puodelio citrinos sulčių;
- ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto;
- 4 skiltelės česnako, susmulkintos;
- 2 šaukštai sauso rozmarino;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos;
- ¼ arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (nebūtina)
- papuošti citrinos griežinėliais
Paruošimo būdas:
- Sumaišykite marinato ingredientus pakartotinai uždaromame plastikiniame maišelyje.
- Daržoves supjaustykite 3 cm gabalėliais.
- Daržoves sudėkite į marinatą ir gerai išplakite. Šaldykite 30 minučių.
- Kepsninę kaitinkite ant vidutinės-stiprios ugnies 10 minučių uždengę dangtį. Įdėkite grilio groteles ir uždarykite 5 minutes.
- Įkaitinus grilį/grilį, suberti marinuotas daržoves. Švelniai virkite 5 minutes. Daržoves išmaišykite ir toliau kepkite, kol pasieks norimą iškepimo lygį.
- Nukelkite nuo ugnies ir daržoves išspauskite citrina. Pabarstykite druska ir patiekite.