Ant grotelių keptos omarų uodegėlės su citrinų ir česnako sviestu
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
149 Pamatyta
Ant grotelių keptos omarų uodegėlės su citrinų ir česnako sviestu
Mėgaukitės nuostabiu šio recepto skoniu, kai norite pagaminti elegantišką, bet lengvą vakarienę.
Paruošimo laikas:
5 minučių
Paruošimo laikas:
15 minučių
Porcijos:
2-4
Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse
Produktai:
- 3 šaukštai nesūdyto sviesto;
- 6 skiltelės česnako, susmulkintos;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
- 4 omarų uodegos, padalintos per pusę;
- 1 valgomasis šaukštas petražolių, maltų;
- 1 citrina, supjaustyta apskritimais (nebūtina);
Paruošimo būdas:
- Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Įdėkite česnaką ir kepkite 1 minutę. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
- Ketainę grilio keptuvę kaitinkite ant vidutinės-stiprios ugnies 4-5 minutes. Patepkite omarų uodegas česnako aliejumi. Kepkite nupjauta puse žemyn 2-3 minutes. Apverskite uodegas ir vėl aptepkite česnako aliejumi.
- Tęskite virti dar 3 minutes. Jei norite, pridėkite citrinos skilteles. Kepkite 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite kapotomis petražolėmis. Patiekite iš karto.