Ant grotelių keptos omarų uodegėlės su citrinų ir česnako sviestu​​​​​​

Mėgaukitės nuostabiu šio recepto skoniu, kai norite pagaminti elegantišką, bet lengvą vakarienę.

 

Paruošimo laikas:

5 minučių

 

Paruošimo laikas:

15 minučių

 

 

Porcijos:
2-4

 

Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse

 

 

Produktai:

  • 3 šaukštai nesūdyto sviesto;
  • 6 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • 4 omarų uodegos, padalintos per pusę;
  • 1 valgomasis šaukštas petražolių, maltų;
  • 1 citrina, supjaustyta apskritimais (nebūtina);

Paruošimo būdas:


  1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Įdėkite česnaką ir kepkite 1 minutę. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
  2. Ketainę grilio keptuvę kaitinkite ant vidutinės-stiprios ugnies 4-5 minutes. Patepkite omarų uodegas česnako aliejumi. Kepkite nupjauta puse žemyn 2-3 minutes. Apverskite uodegas ir vėl aptepkite česnako aliejumi.
  3. Tęskite virti dar 3 minutes. Jei norite, pridėkite citrinos skilteles. Kepkite 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite kapotomis petražolėmis. Patiekite iš karto.