Blyneliai su apelsinų sviestu ir brendžiu

Blyneliai su apelsinų sviestu ir brendžiu
Užpildykite šiuos blynelius kreminiu naminiu apelsinų sviestu ir užpilkite liepsnojančiu brendžiu, kad nustebintumėte savo stalo svečius.
Paruošimo laikas:
10 minučių
Paruošimo laikas:
30 minučių
Porcijos:
7-8
Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse
Produktai:
Apelsinų aliejui:
- 5 šaukštai nesūdyto sviesto, suminkštinto;
- 5 šaukštai cukraus, padalinti;
- 2 šaukštai apelsino žievelės;
- 2 šaukštai apelsinų sulčių;
- ¼ puodelio likerio;
- 2 šaukštai brendžio.
Blynams:
- 2 didelių kiaušinių;
- 1 puodelis nenugriebto pieno;
- ⅔ puodelio universalių miltų;
- 4 šaukštai lydyto sviesto, padalinti;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos.
Paruošimo būdas:
Blynai:
- Išplakite kiaušinį, pieną, miltus, 2 šaukštus lydyto sviesto,
- cukraus ir druskos iki vientisos masės.
- Ketainę keptuvę kaitinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
- Keptuvę ištepkite aliejumi. Supilkite pakankamai mišinio,
- kad uždengtų keptuvės dugną, maždaug ⅓ puodelio.
- Pasukite keptuvę, kad dugnas pasidengtų mišiniu.
- Kepkite 1-2 minutes ir apverskite. Virkite dar 1 minutę ir išimkite į lėkštę
- pjaustymo lentelė.
Apelsinų sviestas ir patiekimas:
Sumaišykite ingredientus, kad gautumėte apelsinų sviestą – 4 šaukštus cukraus, apelsinų žieveles ir apelsinų sultis.
Įkaitinkite orkaitę kepimui. Į blyno centrą įdėkite šaukštelį apelsinų sviesto. Sulenkite per pusę ir vėl per pusę. Pakartokite su likusiais blynais.
Blynus grąžinkite į keptuvę ir pabarstykite likusiu šaukštu cukraus. Kepkite, kol cukrus pradės karamelizuotis, tada išimkite iš orkaitės.
Brendį ir likerį pakaitinkite nedideliame puode ant labai mažos ugnies 1-2 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
Padažų mišinį atsargiai uždegkite ilgakočiu žiebtuvėliu ir mišiniu užpilkite keptuvėje esančius blynus. Leiskite liepsnai visiškai perdegti. Patiekite liepsnai užgesus.