Blyneliai su apelsinų sviestu ir brendžiu​​​​​​

Užpildykite šiuos blynelius kreminiu naminiu apelsinų sviestu ir užpilkite liepsnojančiu brendžiu, kad nustebintumėte savo stalo svečius.

 

Paruošimo laikas:

10 minučių

 

Paruošimo laikas:

30 minučių

 

 

Porcijos:
7-8

 

Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse

 

 

Produktai:

 

Apelsinų aliejui:

  • 5 šaukštai nesūdyto sviesto, suminkštinto;
  • 5 šaukštai cukraus, padalinti;
  • 2 šaukštai apelsino žievelės;
  • 2 šaukštai apelsinų sulčių;
  • ¼ puodelio likerio;
  • 2 šaukštai brendžio.

 

 

Blynams:

  • 2 didelių kiaušinių;
  • 1 puodelis nenugriebto pieno;
  • ⅔ puodelio universalių miltų;
  • 4 šaukštai lydyto sviesto, padalinti;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos.

 

Paruošimo būdas:


 

Blynai:

  1. Išplakite kiaušinį, pieną, miltus, 2 šaukštus lydyto sviesto,
  2. cukraus ir druskos iki vientisos masės.
  3. Ketainę keptuvę kaitinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
  4. Keptuvę ištepkite aliejumi. Supilkite pakankamai mišinio,
  5. kad uždengtų keptuvės dugną, maždaug ⅓ puodelio.
  6. Pasukite keptuvę, kad dugnas pasidengtų mišiniu.
  7. Kepkite 1-2 minutes ir apverskite. Virkite dar 1 minutę ir išimkite į lėkštę
  8. pjaustymo lentelė.

 

Apelsinų sviestas ir patiekimas:

Sumaišykite ingredientus, kad gautumėte apelsinų sviestą – 4 šaukštus cukraus, apelsinų žieveles ir apelsinų sultis.

Įkaitinkite orkaitę kepimui. Į blyno centrą įdėkite šaukštelį apelsinų sviesto. Sulenkite per pusę ir vėl per pusę. Pakartokite su likusiais blynais.

Blynus grąžinkite į keptuvę ir pabarstykite likusiu šaukštu cukraus. Kepkite, kol cukrus pradės karamelizuotis, tada išimkite iš orkaitės.

Brendį ir likerį pakaitinkite nedideliame puode ant labai mažos ugnies 1-2 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.

Padažų mišinį atsargiai uždegkite ilgakočiu žiebtuvėliu ir mišiniu užpilkite keptuvėje esančius blynus. Leiskite liepsnai visiškai perdegti. Patiekite liepsnai užgesus.