Kepta česnakinė duona​​​​​​

Kai nulaužiate šios duonos riekelę, jus pasitinka purioje tešloje įdėtais kepinto česnako gabalėliais. Puikiai tinka su makaronais arba kaip savarankiškas užkandis.

 

Paruošimo laikas:

2 valanda

 

Paruošimo laikas:

40-45 minučių

 

 

Porcijos:

8

 

Virkite su: Ketaus puodas Hosse

 

 

Produktai:

 

Česnakai:

  • 1 česnako galva, nulupta;
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus.

 

 

Duona:

  • 2¼ arbatinio šaukštelio tirpių arba sausų mielių;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 1½ stiklinės vandens, drungno;
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos;
  • 1 česnako galva, pakepinta;
  • 4 puodeliai duonos miltų;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus.

 

Paruošimo būdas:


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Suvyniokite česnaką į aliuminio foliją ir kepkite 30 minučių.
  2. Sumaišykite mieles, cukrų ir vandenį ir palikite 5 minutes. Į vandens mišinį įpilkite kepintą česnaką ir druską. Mediniu šaukštu lėtai įmaišykite miltus, kol miltai visiškai susimaišys. Tešla bus drėgna ir lipni.
  3. Tešlą perkelkite į aliejumi pateptą dubenį ir aptepkite šaukštu alyvuogių aliejaus. Uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų, 1 val.
  4. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite stačiakampį. Paimkite du tešlos kampus ir perlenkite stačiakampį per pusę. Pakartokite 3 kartus.
  5. Iš tešlos suformuokite rutulį ir sudėkite į gerai miltais pabarstytą vidutinį maišymo dubenį. Palikite kilti 30 minučių.
  6. Kol tešla kyla, įkaitinkite orkaitę iki 230°C su ketaus skarda (ir dangčiu) viduje.
  7. Kai tešla pakils, išimkite karštą Hosse ketinį puodą ir atsargiai įdėkite tešlą į vidų. Greitai ir atsargiai aštriu peiliu įpjaukite 0,5 cm gylio tešlos viršų. Uždenkite įkaitintu dangčiu ir kepkite 30 minučių.
  8. Atidenkite ir kepkite dar 10-15 minučių.
  9. Leiskite duonai atvėsti ant grotelių 20 minučių prieš pjaustydami.