Kepta česnakinė duona
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
218 Pamatyta
Kepta česnakinė duona
Kai nulaužiate šios duonos riekelę, jus pasitinka purioje tešloje įdėtais kepinto česnako gabalėliais. Puikiai tinka su makaronais arba kaip savarankiškas užkandis.
Paruošimo laikas:
2 valanda
Paruošimo laikas:
40-45 minučių
Porcijos:
8
Virkite su: Ketaus puodas Hosse
Produktai:
Česnakai:
- 1 česnako galva, nulupta;
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus.
Duona:
- 2¼ arbatinio šaukštelio tirpių arba sausų mielių;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1½ stiklinės vandens, drungno;
- 2 arbatinių šaukštelių druskos;
- 1 česnako galva, pakepinta;
- 4 puodeliai duonos miltų;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus.
Paruošimo būdas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Suvyniokite česnaką į aliuminio foliją ir kepkite 30 minučių.
- Sumaišykite mieles, cukrų ir vandenį ir palikite 5 minutes. Į vandens mišinį įpilkite kepintą česnaką ir druską. Mediniu šaukštu lėtai įmaišykite miltus, kol miltai visiškai susimaišys. Tešla bus drėgna ir lipni.
- Tešlą perkelkite į aliejumi pateptą dubenį ir aptepkite šaukštu alyvuogių aliejaus. Uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų, 1 val.
- Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite stačiakampį. Paimkite du tešlos kampus ir perlenkite stačiakampį per pusę. Pakartokite 3 kartus.
- Iš tešlos suformuokite rutulį ir sudėkite į gerai miltais pabarstytą vidutinį maišymo dubenį. Palikite kilti 30 minučių.
- Kol tešla kyla, įkaitinkite orkaitę iki 230°C su ketaus skarda (ir dangčiu) viduje.
- Kai tešla pakils, išimkite karštą Hosse ketinį puodą ir atsargiai įdėkite tešlą į vidų. Greitai ir atsargiai aštriu peiliu įpjaukite 0,5 cm gylio tešlos viršų. Uždenkite įkaitintu dangčiu ir kepkite 30 minučių.
- Atidenkite ir kepkite dar 10-15 minučių.
- Leiskite duonai atvėsti ant grotelių 20 minučių prieš pjaustydami.