Keptas viščiukas​​​​​​

Ar negalite atsispirti šviežiai keptos vištienos skoniui ir aromatui? Naudodami šį receptą ir mūsų keptuves galėsite mėgautis mėgstama vištiena kaip niekada anksčiau.

 

Paruošimo laikas:
20-25 minučių

 

Paruošimo laikas:
10 minučių

 

 

Porcijos:
5-6

 

Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse

 

 

Produktai:

  • 1 puodelis universalių miltų;
  • 1 valgomasis šaukštas druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 stiklinės augalinių riebalų;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • ¼ puodelio pieno;
  • 1 vištienos, supjaustytos į 8 dalis;

Paruošimo būdas:

  1. Miltus, druską ir pipirus sumaišykite pakankamai dideliame dubenyje, kad tilptų didžiausias vištienos gabalas.
  2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite riebalus Hosse ketaus puode iki 160 °C.
  3. Kol riebalai kaista, išplakite kiaušinius ir pieną dubenyje, kuriame tilptų didžiausias vištienos gabalas. Vištienos gabalėlius po vieną panardinkite į kiaušinių mišinį, tada į miltų mišinį, tada vėl į kiaušinių mišinį ir antrą kartą į miltų mišinį.
  4. Kai aliejus bus pakankamai karštas, lėtai apkepkite vištieną iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos ir iškeps. Gali tekti sumažinti ugnį, kad mėsa per daug nepakeptų, kol ji nepakeps.