Keptas viščiukas
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
112 Pamatyta
Keptas viščiukas
Ar negalite atsispirti šviežiai keptos vištienos skoniui ir aromatui? Naudodami šį receptą ir mūsų keptuves galėsite mėgautis mėgstama vištiena kaip niekada anksčiau.
Paruošimo laikas:
20-25 minučių
Paruošimo laikas:
10 minučių
Porcijos:
5-6
Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse
Produktai:
- 1 puodelis universalių miltų;
- 1 valgomasis šaukštas druskos;
- 1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 stiklinės augalinių riebalų;
- 2 didelių kiaušinių;
- ¼ puodelio pieno;
- 1 vištienos, supjaustytos į 8 dalis;
Paruošimo būdas:
- Miltus, druską ir pipirus sumaišykite pakankamai dideliame dubenyje, kad tilptų didžiausias vištienos gabalas.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite riebalus Hosse ketaus puode iki 160 °C.
- Kol riebalai kaista, išplakite kiaušinius ir pieną dubenyje, kuriame tilptų didžiausias vištienos gabalas. Vištienos gabalėlius po vieną panardinkite į kiaušinių mišinį, tada į miltų mišinį, tada vėl į kiaušinių mišinį ir antrą kartą į miltų mišinį.
- Kai aliejus bus pakankamai karštas, lėtai apkepkite vištieną iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos ir iškeps. Gali tekti sumažinti ugnį, kad mėsa per daug nepakeptų, kol ji nepakeps.