Keptuvėje kepta jautiena su kiaušiniais ir čederiu

​​​​​​

Šiuose keptuvės pusryčiuose yra viskas: traškios auksinės bulvės, aštrūs jautienos gabaliukai, skysti kiaušiniai ir kvapnus čederis. Ko daugiau gali norėti?

 

Paruošimo laikas:
10 minučių

 

Paruošimo laikas:
40 minučių

 

 

Porcijos:
4

 

Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse

 

 

Produktai:

  • 4 vidutinės raudonos bulvės, supjaustytos kubeliais, apie 680 g;
  • 1 valgomasis šaukštas nesūdyto sviesto;
  • 1 vidutinio dydžio saldžiojo svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais;
  • ½ puodelio smulkiai pjaustytų žaliųjų pipirų;
  • 1 puodelis kapotos jautienos;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų pipirų;
  • ½ arbatinio šaukštelio rūkytų raudonųjų pipirų;
  • ⅓ puodelio pusės ir pusės;
  • 4 kiaušinių;
  • 120 g tarkuoto čederio;
  •  

Paruošimo būdas:


  1. Puode su garintuvo krepšeliu užvirinkite apie 3 cm vandens. Sudėkite bulves, uždenkite ir troškinkite, kol šiek tiek suminkštės, 5½–7 minutes. Išimkite krepšelį iš puodo.
  2. Tuo tarpu ketaus keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir sviestą. Suberkite svogūną ir žaliąją papriką ir kepkite, dažnai maišydami, kol daržovės pradės minkštėti, 4–5 minutes. Suberkite jautieną, druską, pipirus ir rūkytą papriką ir maišykite apie 2 minutes.
  3. Įpilkite likusį 1 šaukštą sviesto ir išmeskite, kad apsemtų. Sudėkite bulves ir toliau kepkite, retkarčiais pamaišydami bulvių mišinį, kol bulvės suminkštės, apskrus ir apkeps ant keptuvės dugno, 8–12 minučių.
  4. Sumažinkite šilumą iki vidutinės-žemos. Bulvių mišinyje padarykite 4 duobutes ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Ant viršaus uždėkite sūrio ir uždenkite keptuvę dangčiu, lakštu arba folija. Leiskite virti, kol kiaušiniai suminkštės ir sūris išsilydys, 5-6 minutes.