Keptuvėje kepta jautiena su kiaušiniais ir čederiu
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
155 Pamatyta
Keptuvėje kepta jautiena su kiaušiniais ir čederiu
Šiuose keptuvės pusryčiuose yra viskas: traškios auksinės bulvės, aštrūs jautienos gabaliukai, skysti kiaušiniai ir kvapnus čederis. Ko daugiau gali norėti?
Paruošimo laikas:
10 minučių
Paruošimo laikas:
40 minučių
Porcijos:
4
Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse
Produktai:
- 4 vidutinės raudonos bulvės, supjaustytos kubeliais, apie 680 g;
- 1 valgomasis šaukštas nesūdyto sviesto;
- 1 vidutinio dydžio saldžiojo svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais;
- ½ puodelio smulkiai pjaustytų žaliųjų pipirų;
- 1 puodelis kapotos jautienos;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos;
- ½ arbatinio šaukštelio maltų pipirų;
- ½ arbatinio šaukštelio rūkytų raudonųjų pipirų;
- ⅓ puodelio pusės ir pusės;
- 4 kiaušinių;
- 120 g tarkuoto čederio;
Paruošimo būdas:
- Puode su garintuvo krepšeliu užvirinkite apie 3 cm vandens. Sudėkite bulves, uždenkite ir troškinkite, kol šiek tiek suminkštės, 5½–7 minutes. Išimkite krepšelį iš puodo.
- Tuo tarpu ketaus keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir sviestą. Suberkite svogūną ir žaliąją papriką ir kepkite, dažnai maišydami, kol daržovės pradės minkštėti, 4–5 minutes. Suberkite jautieną, druską, pipirus ir rūkytą papriką ir maišykite apie 2 minutes.
- Įpilkite likusį 1 šaukštą sviesto ir išmeskite, kad apsemtų. Sudėkite bulves ir toliau kepkite, retkarčiais pamaišydami bulvių mišinį, kol bulvės suminkštės, apskrus ir apkeps ant keptuvės dugno, 8–12 minučių.
- Sumažinkite šilumą iki vidutinės-žemos. Bulvių mišinyje padarykite 4 duobutes ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Ant viršaus uždėkite sūrio ir uždenkite keptuvę dangčiu, lakštu arba folija. Leiskite virti, kol kiaušiniai suminkštės ir sūris išsilydys, 5-6 minutes.