Pica su sūriu ir šonine​​​​​​

Skanus naminio sūrio ir trupintos šoninės derinys, toks geras, kad kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje.

 

Paruošimo laikas:
16 valandų ir 20 minučių

 

Paruošimo laikas:
24 minučių

 

 

Porcijos:
2-4

 

Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse

 

 

Produktai:

 

Tešlai:

  • 2 puodeliai universalių miltų;
  • ¾ arbatinio šaukštelio druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio sausų mielių;
  • ¾ puodelio šilto vandens;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus ir 1½ šaukšto keptuvei.

 

Užpilui:

  • 170 g mocarelos, tarkuotos;
  • ½ puodelio picos padažo;
  • ½ puodelio naminio sūrio;
  • ½ puodelio trupinto šoninės.
  •  
  • Sūriui:
  • 1 puodelis tarkuoto čederio sūrio;
  • ¼ puodelio majonezo;
  • ¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
  • 1 skrudinta jalapeño, išskobta ir supjaustyta kubeliais;
  • 3 šaukštai kubeliais pjaustytų pimento pipirų,

 

 

 

Paruošimo būdas:


Ruošinys:

  1. Į vidutinį dubenį sudėkite miltus, druską, mieles, vandenį ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską sumaišykite, maždaug 1 minutę, kad susidarytų lipni tešlos masė be sausų miltų dėmių.
  2. Surinkite likučius dubenėlio šonuose ir suformuokite tešlą į rutulį. Uždenkite 5 minutes.
  3. Atidenkite dubenį ir kelis kartus minkykite tešlą, kiekvieną kartą apversdami dubenį 90 laipsnių kampu.
  4. Uždenkite dubenį ir po 5 minučių dar kartą minkykite. Palaukite 5 minutes ir pakartokite, tada dar 5 minutes ketvirtam ir paskutiniam minkymui. Uždenkite dubenį ir palikite 40 minučių. Tada šaldykite 12–72 valandas.
  5. Paruoškite keptuvę 3 valandas prieš patiekdami picą. Į ketaus keptuvę supilkite likusį 1½ šaukšto alyvuogių aliejaus. Kepimo paviršių ir keptuvės šonus sutepkite aliejumi.
  6. Tešlą perkelkite į keptuvę ir vieną kartą apverskite, kad pasidengtumėte alyvuogių aliejumi. Tešlą prispauskite prie keptuvės kraštų, išpūsdami pirštų galiukais.
  7. Uždenkite ir palikite kilti 2 valandas kambario temperatūroje.

Kepimo:

  1. Likus trisdešimčiai minučių iki kepimo, padėkite vieną lentyną orkaitės apačioje ir vieną viršuje. Įkaitinkite orkaitę iki 230 ℃.
  2. Kai būsite pasiruošę kepti, tolygiai pabarstykite 1 puodelį mocarelos ant visos plutos. Ant sūrio uždėkite nedidelius šaukštus padažo. Pabarstykite likusia mocarela.
  3. Ant picos uždėkite nedidelius šaukštus naminio pimento sūrio ir pabarstykite šonine.
  4. Kepkite picą ant apatinės grotelės 18-20 minučių, kol sūris pradės burbuliuoti, o plutos dugnas ir kraštai taps auksinės spalvos.
  5. Išimkite picą iš orkaitės. Atsargiai apveskite peilį aplink picos kraštą ir keptuvės šoną, kad nepriliptų. Perkelkite į aušinimo lentyną arba pjaustymo lentą. Patiekite ir mėgaukitės.

Sūris su pimento pipirais:

Sumaišykite sūrį, majonezą, česnako miltelius, jalapeño ir pimento pipirus. Gerai ismaisyti.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.