Pica su sūriu ir šonine
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
116 Pamatyta
Pica su sūriu ir šonine
Skanus naminio sūrio ir trupintos šoninės derinys, toks geras, kad kiekvienas kąsnis tirpsta burnoje.
Paruošimo laikas:
16 valandų ir 20 minučių
Paruošimo laikas:
24 minučių
Porcijos:
2-4
Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse
Produktai:
Tešlai:
- 2 puodeliai universalių miltų;
- ¾ arbatinio šaukštelio druskos;
- ½ arbatinio šaukštelio sausų mielių;
- ¾ puodelio šilto vandens;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus ir 1½ šaukšto keptuvei.
Užpilui:
- 170 g mocarelos, tarkuotos;
- ½ puodelio picos padažo;
- ½ puodelio naminio sūrio;
- ½ puodelio trupinto šoninės.
- Sūriui:
- 1 puodelis tarkuoto čederio sūrio;
- ¼ puodelio majonezo;
- ¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
- 1 skrudinta jalapeño, išskobta ir supjaustyta kubeliais;
- 3 šaukštai kubeliais pjaustytų pimento pipirų,
Paruošimo būdas:
Ruošinys:
- Į vidutinį dubenį sudėkite miltus, druską, mieles, vandenį ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską sumaišykite, maždaug 1 minutę, kad susidarytų lipni tešlos masė be sausų miltų dėmių.
- Surinkite likučius dubenėlio šonuose ir suformuokite tešlą į rutulį. Uždenkite 5 minutes.
- Atidenkite dubenį ir kelis kartus minkykite tešlą, kiekvieną kartą apversdami dubenį 90 laipsnių kampu.
- Uždenkite dubenį ir po 5 minučių dar kartą minkykite. Palaukite 5 minutes ir pakartokite, tada dar 5 minutes ketvirtam ir paskutiniam minkymui. Uždenkite dubenį ir palikite 40 minučių. Tada šaldykite 12–72 valandas.
- Paruoškite keptuvę 3 valandas prieš patiekdami picą. Į ketaus keptuvę supilkite likusį 1½ šaukšto alyvuogių aliejaus. Kepimo paviršių ir keptuvės šonus sutepkite aliejumi.
- Tešlą perkelkite į keptuvę ir vieną kartą apverskite, kad pasidengtumėte alyvuogių aliejumi. Tešlą prispauskite prie keptuvės kraštų, išpūsdami pirštų galiukais.
- Uždenkite ir palikite kilti 2 valandas kambario temperatūroje.
Kepimo:
- Likus trisdešimčiai minučių iki kepimo, padėkite vieną lentyną orkaitės apačioje ir vieną viršuje. Įkaitinkite orkaitę iki 230 ℃.
- Kai būsite pasiruošę kepti, tolygiai pabarstykite 1 puodelį mocarelos ant visos plutos. Ant sūrio uždėkite nedidelius šaukštus padažo. Pabarstykite likusia mocarela.
- Ant picos uždėkite nedidelius šaukštus naminio pimento sūrio ir pabarstykite šonine.
- Kepkite picą ant apatinės grotelės 18-20 minučių, kol sūris pradės burbuliuoti, o plutos dugnas ir kraštai taps auksinės spalvos.
- Išimkite picą iš orkaitės. Atsargiai apveskite peilį aplink picos kraštą ir keptuvės šoną, kad nepriliptų. Perkelkite į aušinimo lentyną arba pjaustymo lentą. Patiekite ir mėgaukitės.
Sūris su pimento pipirais:
Sumaišykite sūrį, majonezą, česnako miltelius, jalapeño ir pimento pipirus. Gerai ismaisyti.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.