Troškinta kiaulienos kepsnys su raudonuoju vynu ir daržovėmis
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
308 Pamatyta
Troškinta kiaulienos kepsnys su raudonuoju vynu ir daržovėmis
Nedaug dalykų sušildo sielą šiuo metų laiku kaip lėtai gaminamas maistas. Kepta ketaus mėsa ilgą laiką išlaiko drėgmę ir skonį, todėl ji tampa tokia minkšta, kad pjauna kaip sviestas. Pagal šį receptą užvirinamas žolelių, sultinio, raudonojo vyno ir prieskonių mišinys, skirtas pirštais laižomam padažui.
Paruošimo laikas:
30 minučių
Paruošimo laikas:
3 valandas ir 45 minutes
Porcijos:
6
Virkite su:
Ketaus puodas Hosse
Produktai:
- 220 g storai supjaustytos šoninės, supjaustytos kubeliais;
- 2 arbatinių šaukštelių druskos;
- 2 šaukštai juodųjų pipirų;
- 2 šaukštai raudonųjų pipirų;
- 2 šaukštai rudojo cukraus;
- 2 kg kepsnio;
- 1 didelio svogūno, supjaustyto griežinėliais;
- 1 česnako galva, nulupta;
- 4 dideli askaloniniai česnakai, susmulkinti;
- ¼ puodelio jautienos sultinio;
- 4 šakelės šviežių čiobrelių;
- 2 šakelės šviežio rozmarino;
- 2 puodeliai Cabernet Sauvignon, padalinti;
- 2 lauro lapeliai;
- 1 raudonojo svogūno, supjaustyto smulkiais gabalėliais (apie 2,5 cm);
- 1 kilogramo morkų, nuluptų ir supjaustytų mažais gabalėliais (apie 2,5 cm);
- 1 kilogramas ropių, nuluptų ir supjaustytų nedideliais gabalėliais (apie 2,5 cm).
Paruošimo būdas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C su grotelėmis centre.
- Pakaitinkite savo „Hosse“ puodą ant vidutinės ir stiprios ugnies 3–5 minutes. Sudėkite šoninę ir kepkite 10–12 minučių iki traškumo.
- Išimkite šoninę į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir į puodą palikite 2 šaukštus šoninės riebalų.
- Kol šoninė kepa, sumaišykite druską, pipirus, papriką ir rudąjį cukrų. Iš visų pusių kepsnį ištrinkite prieskonių mišiniu. Kepkite kepsnį, kol apskrus, maždaug 3–5 minutes iš kiekvienos pusės.
- Išimkite mėsą ir atidėkite į šalį. Sumažinkite ugnį iki vidutinės.
- Į ketaus puodo dugną išbarstykite svogūną, česnaką ir askaloninius česnakus. Pilamas jautienos sultinys. Mediniu šaukštu atskirkite parudavusius gabaliukus nuo indo paviršiaus. Įmaišykite šoninę ir dėkite mėsą ant svogūnų.
- Įpilkite 1½ puodelio vyno ir lauro lapų ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite neuždengtą 10 minučių. Uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę 1 valandai.
- Apverskite mėsą ir palikite 30 minučių. Jei reikia, įpilkite vyno po ¼ puodelio.
- Apkeptą mėsą dar kartą apverskite ir toliau kepkite dar 30 minučių.
- Išimkite kepsnį ir sudėkite ropes, morkas ir raudonąjį svogūną. Sudėkite kepsnį atgal į indą ir uždenkite, palikite orkaitėje dar 30–45 minutes.
- Perkelkite mėsą į padėklą. Pašalinkite lauro lapus ir žolelių šakeles. Troškintą skystį pagardinkite druska, pipirais ir šiek tiek užpilkite ant kepsnio.
- Supjaustykite kepsnį arba supjaustykite porcijomis ir patiekite su daržovėmis.