Troškinys su vištiena, grybais ir laukiniais ryžiais
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
126 Pamatyta
Troškinys su vištiena, grybais ir laukiniais ryžiais
Įkvėptas klasikinio vištienos ir laukinių ryžių troškinio, pristatome šį
kvapnus troškinys, kuris yra sotus ir sotus patiekalas bet kuriuo metų laiku.
Paruošimo laikas:
25-30 minučių
Paruošimo laikas:
45 minučių
Porcijos:
6
Virkite su: Ketaus puodas Hosse
Produktai:
- 3 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
- 1 (50 g) gabalėlio kumpio arba 2 griežinėlių šoninės, smulkiai pjaustytų;
- 6 vištienos šlaunelės be odos, be kaulų, supjaustytos gabalėliais;
- košerinės druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 4 puodeliai grybų, supjaustyti ketvirčiais;
- ¼ puodelio baltojo vyno acto;
- 1 morka, smulkiai pjaustyta;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai pjaustytas;
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos;
- 1 lauro lapas;
- 3 šaukštai sūdyto sviesto;
- ¼ puodelio universalių miltų;
- 1 puodelis nenugriebto arba nugriebto pieno;
- 2 ½ stiklinės vištienos sultinio;
- ½ arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto;
- ½ arbatinio šaukštelio sausų garstyčių;
- 120 g laukinių ryžių, virtų pagal instrukcijas ant pakuotės;
- 2 šaukštai kapotų šviežių plokščių petražolių.
Paruošimo būdas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 160°C.
- Po truputį kaitinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto Hosse ketaus keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Įdėkite kumpį ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol paruduos, maždaug 6 minutes. Su kiaurasamčiu perkelkite į lėkštę.
- Į puodą įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Vištieną pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Dirbdami 2 partijomis, apkepkite vištieną iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug 6 minutes. Vištieną perkelkite į lėkštę su kumpiu.
- Į puodą įpilkite likusį 1 šaukštą sviesto ir grybus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, apie 4 minutes. Perkelkite į lėkštę su vištiena ir kumpiu. Supilkite glazūruojantį actą ir virkite, kol sumažės per pusę, mediniu šaukštu nubraukdami nuo puodo dugno apkepusius gabalėlius. Įmaišykite morką, svogūną, česnaką ir lauro lapą ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnas suminkštės, maždaug 6 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir lėkštėje surinktus kumpį, vištieną, grybus ir sultis grąžinkite į puodą.
- Vidutinėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą, kol pradės burbuliuoti. Suberkite miltus ir nuolat maišykite 1 minutę. Supilkite pieną ir dažnai maišykite, kol padažas sutirštės, maždaug 4 minutes. Supilkite sultinį, muskato riešutą ir garstyčias ir virkite, kol padažas vėl sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Padažą užpilkite ant vištienos mišinio. Maišykite, kad susijungtumėte. Uždenkite ketaus puodą ir kepkite, kol vištiena labai suminkštės, maždaug 45 minutes. Patiekalą patiekite uždėję troškinį ant ryžių ir pabarstę petražolėmis.