Vištienos kojelės keptuvėje su Rizzoni makaronais, citrina ir špinatais
10 Mar

0 Komentaras (-ai)
185 Pamatyta
Vištienos kojelės keptuvėje su Rizzoni makaronais, citrina ir špinatais
Šį gaivų ir malonų puikų patiekalą galima paruošti ir įdėti į lėkštę greičiau nei per valandą. Šis receptas, kuriame gausu ryškių skonių, tokių kaip citrina, česnakas ir rozmarinas, puikiai papildys jūsų savaitės meniu.
Paruošimo laikas:
10 minučių
Paruošimo laikas:
45 minučių
Porcijos:
4-6
Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse
Produktai:
- 6 vištienos šlaunelių su kaulais;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
- ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 4 skiltelės česnako, susmulkintos;
- 1 askaloninis česnakas, plonais griežinėliais;
- 1 puodelis orzo (Rizzoni makaronų), nevirtų;
- 3 ½ stiklinės vištienos sultinio;
- 2 šaukštai šviežio rozmarino;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės;
- 2 stiklinės špinatų, nevirtų;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- tarkuoto parmezano, papuošimui;
- šviežių rozmarinų papuošimui;
- citrinos griežinėliai, papuošimui;
- raudonųjų pipirų dribsniai, papuošimui;
- petražolės, papuošimui.
Paruošimo būdas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Įkaitinkite ketaus keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies apie 5 minutes.
- Vištieną iš visų pusių pagardinkite druska, pipirais ir česnako milteliais.
- Įpilkite aliejaus ir kepkite vištieną odele žemyn, kol oda taps aukso rudos spalvos ir traški, 4-5 minutes.
- Vištieną apverskite ir kepkite 4-5 minutes. Vištieną atidėkite ant lėkštės.
- Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir 1-2 minutes sudėkite česnaką ir askaloninius česnakus.
- Įpilkite žalio orzo (Rizzoni makaronų), rozmarino ir citrinos žievelės. Maišykite 1–2 minutes, tada supilkite vištienos sultinį ir užvirkite.
- Sumažinkite ugnį ir uždenkite, kol sultinys susigers orzo, maždaug 12–15 minučių.
- Įpilkite špinatų ir citrinos sulčių ir po truputį maišykite, kol suminkštės.
- Sudėkite vištieną odele į viršų ir kepkite, kol vištiena iškeps, o oda taps traški, maždaug 5–7 minutes.
- Pabarstykite sūriu ir raudonųjų pipirų dribsniais, papuoškite citrinos skiltelėmis, rozmarinu ir petražolėmis.