Vištienos kojelės keptuvėje su Rizzoni makaronais, citrina ir špinatais​​​​​​

Šį gaivų ir malonų puikų patiekalą galima paruošti ir įdėti į lėkštę greičiau nei per valandą. Šis receptas, kuriame gausu ryškių skonių, tokių kaip citrina, česnakas ir rozmarinas, puikiai papildys jūsų savaitės meniu.

 

Paruošimo laikas:

10 minučių

 

Paruošimo laikas:

45 minučių

 

 

Porcijos:

4-6

 

Virkite su:
Ketaus keptuvė Hosse

 

 

Produktai:

  • 6 vištienos šlaunelių su kaulais;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 4 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 1 askaloninis česnakas, plonais griežinėliais;
  • 1 puodelis orzo (Rizzoni makaronų), nevirtų;
  • 3 ½ stiklinės vištienos sultinio;
  • 2 šaukštai šviežio rozmarino;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės;
  • 2 stiklinės špinatų, nevirtų;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • tarkuoto parmezano, papuošimui;
  • šviežių rozmarinų papuošimui;
  • citrinos griežinėliai, papuošimui;
  • raudonųjų pipirų dribsniai, papuošimui;
  • petražolės, papuošimui.

 

Paruošimo būdas:


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Įkaitinkite ketaus keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies apie 5 minutes.
  3. Vištieną iš visų pusių pagardinkite druska, pipirais ir česnako milteliais.
  4. Įpilkite aliejaus ir kepkite vištieną odele žemyn, kol oda taps aukso rudos spalvos ir traški, 4-5 minutes.
  5. Vištieną apverskite ir kepkite 4-5 minutes. Vištieną atidėkite ant lėkštės.
  6. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir 1-2 minutes sudėkite česnaką ir askaloninius česnakus.
  7. Įpilkite žalio orzo (Rizzoni makaronų), rozmarino ir citrinos žievelės. Maišykite 1–2 minutes, tada supilkite vištienos sultinį ir užvirkite.
  8. Sumažinkite ugnį ir uždenkite, kol sultinys susigers orzo, maždaug 12–15 minučių.
  9. Įpilkite špinatų ir citrinos sulčių ir po truputį maišykite, kol suminkštės.
  10. Sudėkite vištieną odele į viršų ir kepkite, kol vištiena iškeps, o oda taps traški, maždaug 5–7 minutes.
  11. Pabarstykite sūriu ir raudonųjų pipirų dribsniais, papuoškite citrinos skiltelėmis, rozmarinu ir petražolėmis.